SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Monday, October 13, 2008

Anugerah...

Assalammualaikum...
Dh berapa hari tak menulis,sejak cuti raya plus keje yg berlambak plus tanggungjwab baru sebagai 'instant mother' sejak sabtu lalu.Syukur alhamdulillah, saya dapat baby baru, adopted from a poor famili somewhere in KL.Baru 2 bln, tapi cerdiknya plus suka berckp walaupon tak paham apa yg dituturkan. Dok melayan dia smpai tak jadi kerja.heehe...1st day tu mmg kekok la sbb takde persediaan, on that day jugak angkut dia pegi JJ beli barang bb, meraung macam singa sbb lmbt minum susu...mengelabah mummynya..hehe...but, documentation still on progress plus nama pon lom register. Cadangnya nk buh jer Mohd Irfan, yang bermaksud kesyukuran ...bersyukur dengan anugerah yg tidak terduga dan moga2 ada rezki saya lepas ni.....

Nanti jika berkesempatan, akan dipaparkan di blog ini...Dah snap gambo dia tgh tido, time dunia tgh aman, kalau tak meragam mintak dilayan...smlm ayahnya beli buaian, nyenyak la sket tido malam tadi, plus tukar susu kepada Insomil...still ada batuk dan lendir, hopefully cepatlah baik sbb kesian tgknya susah betul nk bernafas, tersangkut2....but so far,alhamdulillah sihat....

For those who already become a mother, hope to share anything with me ok, any petua ke, nasihat ker utk jaga baby especially for the early age ni....hopefully he will become a good boy...

4 comments:

Qaseh said...

Mohd Irfan ... bak kata akk senang nak sebut makna pon baik. Semoga menjadi anak yg soleh.. bawaklah baby jalan2 kat umah kiterr....

namida said...

Amy..
mm..akak lom berpeluang nk jalan2, malam dia tdo, payah sket nk bawak..nti la tggu dh besau k..

Pea said...

Iza..tahniah tahniah...kite taktau pon awak dah ada baby. Jaga anugerah Allah tu baik2 ye. Patut la diam je 2,3 minggu ni ek.

Iza taknak cuba susukan ke? Boleh jadi anak susuan nanti..senang nak jaga aurat bila dia dah besar nanti kan.

namida said...

pea
kita tgh bersedih hati skrg ni, tuhan je yg tau..dpt jaga bb ni seminggu jer,esok nk kena pulangkan balik kepada ibunya....