SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Monday, August 4, 2008

Citer lama...

Salam semua...
Dapt call dari one of my best friend sejak form 4 lagi...sembang punya sembang maka terbukaklah citer lama time bebudak dulu...actually mamat ni admirer kt saya sejak sekolah menengah, tapi cuma berani berterus terang masa dh masuk U.That time pulak, ada lagi 3 org mamat yg lebih kurang serupa dok nk approach ..hadoiii..time tu pening paler makcik, saham tgh naik le katakan.keekekeke...bila dia bukak citer je,mmg gelak la...dengan cemburu butanya dan macam2 la...teringat balik cite2 lama...time sekolah mmg saya serius abes,almaklumlah pengawas, mmg takde masa ler nk becinta cintun ni, target nk belajar smpai U je,sebagai anak sulong, mmg sepatutnya saya bertanggungjawab menjadi contoh kepada adik2...lagi satu,time tu plak mmg lurus bendul,org dok bagi hint pon tak paham2...samalah cam sorang mamat tu, bila nk betunang baru dia bgtau selama ni dia admire gile babas la...lawak tu la, katanya dia betunang sbb mcm takde respond dari saya, dh bagi hint pon tak pepaham...hadoiii....den ni ha tak reti berbunga2, kena cakap terus...last2 melepas....antara sebab saya terpaksa reject hasrat depa ni sbb kami dah berkawan baik sejak sekolah...tetiba nk serius plak...payah la kan, sbb saya ni bukan suka berchenta sesama kawan baik, tambah2 lagi sebaya...then, dia berterus terang tentang byk perkara yg saya tak tau selama ni, tapi tulah...keadaan tersebut menyebabkan kami bersahabat baik,even masing2 dah berumahtangga..so far wife dia pon ok begitu juga suami saya....diharap persahabatan kami kekal hingga akhirnya..yang terharunya, dia masih simpan surat2 yg saya balas..ahaksss....saya mintak dia potostat kan, astu bagi kat saya...saya nye sume dah buang....kalau jual kt e-bay laku kot..ekekkee...

Teman sekampus
Semalam saya cuba la menjejak sahabat x-kampus pernas dulu...especially geng2 projek pernas yg grand macam delegasi terengganu, gi sabah, x-jppk dan lenglain...kepada en zaki yg baca blog ni, dapat jugak jejak kasih awak ye....apa2pon,jangan lupa beremail, nti saya fwd email yg lain...smbang dgn dia pon ada cite, dia igt saya berkahwin dgn **** yg rasanya tak semua org tau pasal hal saya tu..ghupernya dia tau cite tu...hadoiii..malu den...tapi,saya just ckp jelah, takde jodoh kan...nk buat mcm mana.....tulah antara cite2 kenangan lama masa di kampus dn sekolah...seronoknya jika dapat diimbas kembali...

3 comments:

zakiesqandar said...

hai cik puan iza azwati yg tinggi hampir menyamai diri ini...;)

sy baru baca blog hang. best tak kawin nih? ahaks...

harap2 pas ni leh la yer wat gath tp so far kalo ada gtah per2, sy segan la nak join...tgok kwn2 yg lain dah berjaya dgn kerjaya, keluarga..sy ni...apa la yg ada...eheh..

ok la...per2 vsiit la blog sy juger cuma yg tak best, blog sy jiwang skit..fhm2 jer la yerk..

zakiesqandar said...

iza...just want u to know...i pun pernah gak dulu admire kat u...ahaks...tp xkan u nak org lg muda dr u kan?..:P..i kan muda lagi...ahaks. pAstu kan, i pernah admire gak la kat Rudi, Rafa, Diana....akakakaka! klakos la bila ingat2 balik... Bebudak junior mcm Khairul bariah...:p

namida said...

Zaki, thanks for replying...laaa.rahsia kerajaan dah terbongkar..hehe,saya tau sbb ada 6 sense, cuma buat2 tatau..ekekkekke..cite lama kan, seronok kalau diingat kembali ye dak...jgn malu dgn kekurangan diri, ada yg istimewa pada awak ni taw...