SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Tuesday, March 17, 2009

Bunga Kasturi

Salam
Hari ni jer baru bernapas sket, setelah 4 hari bekerja menyiapkan order barang kapal.Bawah ni adalah antara kapal terbesar di dunia, VLCC (very large cargo carrier) Bunga Kasturi 5,kepunyaan MISC BHD.Sebenarnya, bukan apa,ramai sgt tak paham somi saya buat biz apa, ni ler nk bgtau servis htr barang ke kpl2 yg lalu atau singgah di Sg Udang port / Port Dickson.Actually,saya byk servis kepada kapal2 MISC dan semua dgn nama bunga start dari Bunga Kelana 1 hingga 10,dan utk VLCC MISC ada 5 biji kesemuanya...VLCC ni hanya foreign going,jarang masuk M'sia dan laluannya slalu international sea,So Capt Norazli ni mmg slalu order kalau dia lalu perairan Msia dalam perjalanan ke Fujairah,Arab atau ke Jepon...Al-maklumlah,tekak org mesia,mostly krew Mesia,so bila berkesempatan lalu di Malaysia,tgk laut pon jadi ler kan...sbb depa ni kalau off slalunya 5/6 bln atas kapal...

NI gmbar yg smpat dirakamkan,cuma tak smpat time loading provision sbb terlalu byk, penuh bot kargo tu...alhamdulillah, rezki Allah...


Saiz dia lebih kurang 5 padang bola standard...so,kalau nk naik kena naik tangga ni ler..kalau gayat tak usah ler sbb terlalu tinggi...rasanya takde muatan,kalau muatan penuh kapal ni rendah sket...

Ni bhg kepala kapal,tpt Capt dan Officer tgk laluan ...


Pandangan dari sisi...

Pandangan depan...

4 comments:

Ezlin A.R said...

ooo baru aku tau bisnesnyer. wah beruntunglah dpt suami yg berjaya. semoga Allah menambahkan lagi rezeki anda sekeluarga.

namida said...

Lin
gituler gamaknya..somi dh start biz ni sejak blm kawin lagi,la ni tulun kembangkan operasinya...plus jadi menteri kewangan..heheh

Qaseh Qasturi said...

hehe...besao nye kapal...(ala2 jakon)..hehhhehe

kebanyakkan memang nama bunga kab..almaklum semua kapal2 ni pompuan... bukan lelaki... kekekekek

ape kata akk pon citer pasal mole2 kenal somi akk tu...heheh nk gak tau...

sha said...

hye..saya sha

hehee..hye..

saye nk ckp satu jer...hubby saye ader atas kapal tue skrang...huhu br jer sign on ngan kasturi 5 minggu lepas..

capt azli lagi ke y head kapal tuh skarang?

semoga biz suami akak maju ..