SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Sunday, February 15, 2009

Makan

Salam
Sabtu(semalam) dan hari ni betul2 saya makan..ish..ish...cam hantu raya plak,byk gile makan time kenduri kawin...Sabtu pegi 2 rumah,satu kat Melaka Baru,satu kat Bkt Pegoh.Yang umah first tu saya kerjakan ayam goreng rempah dia,mmg sedappp...ish..ish...baru je check kolesterol 2 hari lepas,for sure lagi bertambah ni..heheh...astu kat Bkt Pegoh makan briyani plak,nampak ayam masak merah pulun lagi..hadoiiiii...lepas je solat zuhur terus tidoo..ish..ish..betul2 mcm ular sawa la gamaknya....malam plak igt takmo makan,tapi teringin makan tomyam pulak..ajak si As pekena tomyam kat Umbai...makan nasi lagi...kalau timbang ni for sure la 4 kg naik kot..ikut nafsu betull...
Ahad plak, selalunya saya beli bekpes kat pasar pagi,smbil jalan2 cuci mata.Tapi malas plak,so buat roti telur jer...sbb tengahari nk g kenduri umah staf saya, kat Bukit Kechik..pon makan sedap juga...tobat ler pas ni nk pulun beriya, mau tekujat plak perutku ini...keh..keh...keh...
Oleh sbb staf saya tu kawin,so patah la kaki kitaorg ni,kena plak kapal berderet bln ni,lepas skolah je lepak kat opis,ni tgh prepare invoice utk esok..lusa ada lagi sebiji..penat makcik...keje sekolah den pon tak siap lagi ni weiii...
Esok pagi plak nk kuar awal,sbb ada pameran kat sekolah,so tpt parking biasa dilarang,mostly kena park kat padang...mcam2 sekolah ni...anyway,ada story nti bersambung lagi...

3 comments:

ina said...

anak2 ina tak suka baca buku yang ada gamba kartun2. diorag suka baca buku yang ada tulisan jawi

ina said...

oops... sori, komen tu untuk Nilam

namida said...

ina
alhamdulillah..bagus la tu..budak skrg suh baca jawi mmg fail..anyway,makacih sudi ziarah blog saya...