SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Sunday, May 3, 2009

Cuti labor day...

Salam
Sempena cuti labor day baru ni,plan nk ajak cik abe lepak kat Guoman, tapi masa tidak mengizinkan.So,saya ikut ibu,adik dan imi balik Johor sbb Nana(2 pupu saya) nk bertonang...kiranya cicit atuk yg pertama ler ni..plus nk tgk maklong skali,katanya baru keluar hspital sbb batuk berdarah,dan nampak gaya dah beransur sihat..alhamdulillah...

Bertolak ke Johor hari Khamis petang, pas skolah depa 3 org ni menjemput Datin Seri kat Melaka ni,astu blk Johor..hehe...cik abe kena tinggal sbb ada kapal plus dia ada sembelih lmbu utk owang kawen...smpai Johor dalam kul 8 mlm, tdo umah mklong sbb kak liza lom smpai lagi..Jumaat tu, lepak2 kat umah mklong astu smpat gi pasar pagi smbil borong oked.hehehe...lupa nk snap gmbo, tunggu ek...

Petangnya, gi umah kak liza plak,tolong apa yg patut..dlm kul 5 lebih tu,smpat gi pekan Simpang Renggam, cuci mata dan smpat beli sheer curtain..takde keje lain kan pompuan ni...tapi,mmg nk beli pon sbb sheer curtain kat umah ni dah terkoyak,beli pon tak mahal..semeter baru RM2.80..bule la...

Then, ada satu story mistik kat umah kak liza ni..jeng..jeng..jeng..actually,tapak umah kak liza ni dulu hutan, so ada ler makhluk yg dok kat situ..Si Nana yg bertunang tu rupanya dah slalu kena histeria, ustaz yg mengubat tu kata makhluk tu jin Islam, pompuan gamaknya...smpai adiknya si Ain pon penah jmpa, pompuan tu melambai2 kat dia masa dlm umah time dia sengsorang..nk dijadikan citer,saya dan ibu tido dlm bilik Nana ni,dlm kul 11 lebih dah mamai...tup2 mende tu melintas...saya mmg perasan la makhluk tu berbaju kurung rasanya,corak cam polkadot...ish..ish..time tu rasa nk tegur dah,nak pegi mana..tapi bila tersedar mende tu dah ilang...mau bederau time tu...mmg tak tdo smpai pagi hari tu...perghhh...ngntuk siot....agaknya,dia perasan saya Nana kot, tu yg nk nunjukkan diri..suspen je kan....sib baik makcik tak demam...

Petang sabtu,rombongan lelaki smpai agak lewat,dlm kul 3.30,astu lepas je settle kitaorg terus balik Melaka.Depa 3 org ni bertolak ke KL pas maghrib sbb adik ada kelas esoknya..tu jer citer weekend ni...ada story nanti smbung naaaa....

Wassalamm....

2 comments:

Shida said...

seramnyaaaaa......
rumah aku pun dah 'diketuk²'....ucapan selamat tinggal kaedahnya...ahaks.

namida said...

shda
apa maksud diketuk2?ish..ish..lagi seram umah sndiri.aku igt tak kena,kena jugak kat umah sepupu aku tu..sib baik tak tegur..heheh