SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Sunday, June 7, 2009

Corus Paradise dan kebun...

Salam...
Petang tadi,dari opis tetiba nk jenguk kebun abang...katanya durian dh start gugur,so buah pada tahun ni alhamdulillah byk juga, even buah memula tu tak berapa jadi sbb cuaca panas kan...so,dapat la merasa sebiji..mostly,pokok durian kat kebun ni ditanam oleh arwah pak mentua,yg kebanyakkannya jenis durian kucing tidur..isinya toksah citer la,mmg sedapppp...pergh...saya takleh nk mkn banyak,kang demam lagi.hehe...tapi,cuti sekolah ni bedal jelah...

Kebun yg semakin bersih...best plak..plan nk buat umah kat sini in future...




Merayau satu kebun dapatlah sebiji...jadilah kan..adalah dpt 4 ulas..takpe,esok datang lagi...




Durian kat atas pokok byk lagi....kali ni selamat sket sbb ada pekerja stay kat kebun,kalau tak dikerjakan cik monyet2 tu mmg tak merasa ...




Cuti2 kat PD..frust sbb plan nk ke Thistle (formerly known as Guoman)..Sape yg blom penah pegi,cubalah stay one night kat sini,mmg best...servis,bilik,peaceful,dinner,breakfast sumer best..Thistle akan dibuka secara rasmi pada 4hb June,saya ke PD pada 2Hb,rasa tak smpat nk tggu,so kitaorg melencong ke Corus Paradise..

Membelakangi entrance...lenguh turun naik tangga nk gi reception...dpt bilik tkt 4.
Seaview cost about RM288 hari biasa..weekend naik RM300..



Cik abe posing kat lobi,sementara tggu bilik..



Hotel lagun..



Pagi di Corus..nk mandi pon air surut...

2 comments:

Shida said...

Bestnya ada dusun....uwa, jeles aku...he..he...

Eh kau nampak mcm dah kuruslah...

namida said...

shda
mai le umah aku..skrg musim dian,maggis..tak lama lagi duku plak..hehe..