SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Monday, January 5, 2009

White Coffee Oldtown

Kepada sesape yg penah minum kat cafe ni, especially di Dataran Pahlawan,diharap tak minum/makan kat situ la...ni diambil dari web PPIM :

-White Coffee telah bermula sekitar tahun 1999,dimana di awal penubuhan status halal diragui.
-Produk yang diragui status halalnya seperti :
a) Nissin noodles - yang ni mmg tak halal,byk kat Tesco
b) Daging salai pada Sandwich - tak pasti kehalalannya..daging salai yg halal cuma ada kat Mydin..bule check,keluaran sykt bumiputera.
c) Minyak dalam "Ipoh Kuetiaw Sup" - yang dikatakan minyak udang, tapi diragui jika terdapat cmpuran lain
d) Herbal jelly - Diimport dari China, antara kandungan adalah kulit kura-kura

Moral of the story, kalau kedai2 kepunyaan Chaiyanunalif ni takyah ler makan kat situ, tgk jer udah..even kadang2 terliur tgk hidangan yang disediakan, dgn pekerja melayu bertudung,tapi bahan2 kat dapur tu tatau la halal ke idak kan...

Sekadar berkongsi maklumat...

1 comment:

razifembi said...

I agreed ...

selalu jugak aku nak g makan2 kat sana...

sekali aku pi sana ...

next time ... will say no ...

but there are many more malay having their meal there ...