SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Thursday, July 30, 2009

Cuti

Salam
Epidemik H1N1 semakin merebak, desas desus pelajar asrama smlm seramai 80 org dikuarantin smpai juga ke bilik guru...hari ni ramai juga student yang demam,kementerian kesihatan datang buat check up, ada gak la yg suspected lebih kurang 30 org,so wakil dari hospital menyatakan sekolah akan ditutup mulai esok sehingga hari khamis. Bebudak seronok la,tapi sebenarnya risau juga kan,saya tadi pon batuk2 plus sakit tekak...pesal tetiba cmtu plak...
So,skrg kena kuarantin kat umah, sbrg aktiviti di sekolah,atau di luar terpaksa dibatalkan dengan arahan kementerian kesihatan....for this 4 days of rest, saya kena pulun siapkan kertas soalan bebudak..takde maknanya rehat..heheh....

Reminder lagi sekali, antara simptom2 utama H1N1 ialah :
* Demam* Batuk * Selsema * sakit tekak * Sakit badan - all in one ni kalau ada,cepat2 pegi spital yer..jgn tangguh2.

Jangan jadi kes remaja 20 thn yg meninggal baru2 akibat virus ni, ambil mudah kalau demam tu, agak2 lain macam jer terus gi klinik....

10 comments:

Qaseh said...

oo tghh cuti lah ni.....
org ni baru nk batuk ka...kat opis ni seme dah dedau je....

namida said...

gi klinik ek,amik antibiotik..moga2 takde apa2...

imam said...

ahhhhh...lariii...jangan dekat dengan kak Qaseh.. dia selsema Oink..oink

Qaseh said...

weii...mana ade selseme....
meh le akk belanje ko mkan...jom...

namida said...

imam
ko naik kapal lagi bahaya, ko dari darat bawak virus..hehehe....

imam said...

Qaseh : biau betol kak qaseh nak belanja makan...jom ah kak..kita makan kat shusi king ke or nandos ker atau pon kat holiday inn..

Namida : namida ni nk panggil kakak ker aper yek?

umo baper?hhehe..saya ni baru 22thn..kakak je la yek..

Udara kat laut tu bersih tau..seumo idup saya , x pernah sekali pon sakit masa kat kapal..ble turun darat jer,mula lah badan ni dedau x tentu pasal...


p/s :ceh..aku balas komen cap kat blog sendiri plak..

namida said...

imam
ko ni mmg muda darah manis lagi..akak dh tua..hehe...tu pasal ler kapal2 lay up kat Linggi sume krew takleh turun, sbb H1N1...saje je gurau yer..ko ni join tanker/LPG/kontena?

imam said...

akak nak kapal apa..saya semua kapal boleh..unlimited....(pergh..riaknye aku)

anyway banyak join kontena...

last ship contena...

senyuman_malim said...

pergh imam c3 wko la katakan.......kak saya join starboard lifeboat boleh saya join kelab akak....

namida said...

imam
kapal tongkang po ko naik ker?heheh...oo,ko tak join kapal lay up tu ke?

S_malim
bule jer..meh ler..join kapal gak ker?