SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Sunday, January 24, 2010

Bon voyage...



Salam

Rezeki tahun 2009 alhamdulillah syukur yang amat, dgn kehadiran kapal2 MISC di kawasan layup almost 11 vessel kat area Kuala Linggi. Start 2010, sebiji2 kapal dah start belayar, bermula dgn Bunga Teratai, Bunga Teratai 3 dan Bunga Terasek. Esok kapal Bunga Teratai Empat akan memulakan pelayaran ke Singapore dan seterusnya mybe JEpon kot..based on schedule. Bakal menyusul bln depan BUnga Mas 12 dan mybe BUnga Seroja. Sepnjg setahun berkhidmat sbg ship chandler di Kuala LInggi,tiada byk masalah yg timbul,most of the Master pon mmg ok,friedly dan tak berkira sangat...saya pon amat berterima kasih di atas peluang yg diberikan, dan berharap dpt supply ke PTP satu hari nanti..insya'allah...

Smpat jmpa Dak imam sblm dia sign on kat Port Klang ari tu,naik Mas 10..

SO,kepada Bunga Teratai Empat, selamat belayar,dan signoff Master Capt OOi,yg very friendly, humorous dan easy going, happy holiday and to the new captain,Master Faizal hope to see u again in future....BON VOYAGE....

3 comments:

AKU OranG LauT said...

alamak...sume Bunga-bunga dah belayar blk...

mesti misc akan kal pasnie..

Kuala Linggi..saksi terdamparnya beta di rumah berbulan sehing berpindah kompeni..huhu

time bunga2 kt kuala linggi, sy sign off kt situ kak..sempat la tgk buaya berjemur..seram..

Qaseh said...

orang pon bersyukur......sebab lay up banyak ot...

dan org pon mereng sebab lay up...kekekke

namida said...

AOL
ic,dpt gak join kapal lain ek,kalau tak membela badan cam dak imam..hehe...

Qaseh
bunga2 layup nye pasal,semua pening...ship chandler pening,agen pening,kastam pening, bot pon pening..hehe....