SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Friday, April 17, 2009

Kedah trip

Salam ...
Seperti dijanjikan, lambt sket upload photo trip ke UUM Kedah dan Perlis...Byk dah perubahan kemudahan kat UUM ni, MB pon dh takde, lupa nk tnya ganti apa plak..then, Pasaraya Sedaran Setia pon dah tukar jadi pasaraya apatah..mall tu nama skrg dah jadi Varsity Mall,byk kedai student dan pelbagai gerai jualan kecik2...so,kat bawah ni kepada X-UUM ada beberapa photo yg terbaru kat UUM...enjoyyy....

JENJALAN KOSONGKAN POKET KAT PADANG BESAR...
Sblm gi UUM jalan2 dulu, cuci mata plus abeskan duit...takde beli apa sgt pon, paling byk pon makanan je nk dibagi free kat kroni...




SHIDA, NI KOLEJ PERWAJA..DAH CAT BARU LAWA PLAK..KOLEJ PERNAS DH TUKAR NAMA PADA TRADEWINDS..SEDEY LA..
On the way nk balik dah, tgk kolej Laluan B, especially jmpa Perwaja la dulu...cun plak kolej ni, skrg student satu bilik 2 org jer,astu siap ada access internet...best siot...makin beruntung zaman skrg ni...




DALAM HEP ...EKSYEN DGN GO KART CAR...TAK DPT NAIK,BERGMBR JELAH...
Slps taklimat, masuk bilik pameran ni jap...




GO-KART KAT SEBELAH DEWAN MAS..BEST GILE ADA MENDE NI..SHIDA,KALAU ADA TIME KITA FOR SURE LA HARI2 DOK RACE KAN...

Kalau time saya ada mende ni,for sure la takkan lepaskan peluang..cuma time saya tu swimming pool je tak penah gunakan sbb tatau berenang..hahah....




DEWAN MUADZAM SHAH...TPT KONVOKESYEN ATAU GRAND DINNER BERLANGSUNG PLUS TPT EXAM..SEJUK GILA DEWAN NI...TIME EXAM ASYIK LER TERKUCIL JE KEJENYA...
Still the same, masih tersergam indah...




PARAS 5,TPT STUDENT SELALU BERTENET TERMASUK LER SAYA..HAHA...TIME BLIND DATE DGN MY SECRET ADMIRER KAT PARAS NI LA...RELEASE TENSION MASUK BILIK MUZIK JAP...
Bebudak kata sape stay smpai lewat leh dgr macam2 kat area ni,sbb paras ni paling atas astu paling sunyi dan kawasannya sangatler besar..rasanya, library UUM ni yg terbesar antara Uni awam kat Mesia...buku toksah citer ler, berjuta2 unit kot lom masuk tesis plus journal plus doc arkib dan mcm2 lagi..




DALAM LIBRARY PARAS 4, STILL THE SAME...
Paras 4 ni cam boring sket, tpt dia pon cam mandom jer..tak nampak pemandangan compare to paras 5..tapi mmg peaceful area ni,sesuai utk grup discussion...




LIBRARY ENTRANCE....TPT SLALU LEPAK AREA FOYER NI..KAWASAN ANGIN LINTANG PALING KENCANG...ADA KETIKA SAPE YG PAKAI KAIN BELAH FOR SURE LER TERSELAK BEB...
Foyer library ni jadi tpt lepak,tpt bergambar beramai2,tpt makan2,tpt ngundi time pilihanraya,tpt pameran dan macam2 lagi...suka lepak sini sbb berangin...
Masuk je UUM the newest thing ialah pelbagai student dari foreign country ..ada Nigeria,Algeria, Arab,Indonesia,China dan ramai gak la...dulu jmpa muka melayu jer,skrg macam2 ada...heheh....




COLGIS - LAW FACULTY...BUILDING BARU SEBELAH PUSAT KONVENSYEN
Dulu sekolah,skrg tukar pada fakulti...so, ada fak baru Law and International Business...takes 4 yrs to complete...




UUM ENTRANCE
Masuk je pintu gerbang ni teringat mula2 masuk U dulu...dulu pintu ni tak canggih, biasa2 jer...



POST GRADUATE SCHOOL
Separate utk Master dan PhD course...terletak kat luar UUM..dari jauh dah tersergam building ni...






RESTORAN NASI AYAM...SEDAPPPPPPP kat Pekan Rabu..makan dgn ais kacang plak..pergh..mmg syiokkk...


ALOR SETAR

PEKAN RABU

3 comments:

l.y.s.s.a said...

moment nyer uum....

Shida said...

Uwaaa.....rindunya aku kat UUM dulu...tempat bercinta tak jadik... tempat kenal kawan...tempat belajo....

Bestnya.

namida said...

lysa
cikgu gak awak yer..sure pening paler ngajar skolah menengah kan..akak ngajar sekolah lelaki,lagi sakit jantung..

shda
hehe...aku pegi pon teringat2 tpt2 yg slalu lepak..cuma tak smpat nk gi LEGO sbb masa tak mengizinkan...byk dah perubahan kat sana...