SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Tuesday, March 10, 2009

STPM

Salam
Result STPM keluar hari ni, MHS as usual mmg top ranking best school in Malacca.For sure la kan,salah satu sebabnya ramai Chinese, yg mostly hardcore student. Tapi,compare to last yr only 12 students dapat straight A, 100% lulus in Science and 98.5 in Art. Khamis ni pulak utk SPM,hopefully would be better or worst cam PMR gak..

Citer pasal STPM ni,dulu saya pon amik form 6 sbb frust dapat course lain masa mintak time SPM dulu.Time tu berbelah bagi jugak la, sbb kena balik sekolah smula,tapi new environment sbb bertukar ke SAAS Kajang,skrg jadi sekolah atlet daerah Kajang. Saya amik Art, Geog dan Econs, yg mmg tahapa2 time tu,tapi nekad to struggle hard nk masuk U...TIme form 6 study lebih santai,sbb dah dewasa dan lebih matang...jmpa kawan2 dari sekolah lain ,dan yang seronoknya kami sentiasa fight to gain better result.My competitors of course Mr Mahayuddin, skrg dah jadi lawyer.Dia mmg cukup bengang kalau saya slalu dpt score..hehe...smpai ckgu Sejarah Islam tu suh kitaorg kawin sbb selalu betekak jer...sabar jerlah...paling syok kelas P.Am sbb ckgu Noraini tu sempoi jer,paling tensen kelas Sejarah Islam sbb slalu kena soal..dah ler nk ngapal fakta bukan main byk,tak dpt jawab jatuh la saham..tapi,truely speaking, amik Form 6 mmg kena struggle,sbb susah,paper banyak, kalau tak lulus dapat subsit jer..apa2pon,kesukaran belajar tu adalah pengalaman yg paling berharga,dan skrg tak sngka nk abes master pon...ekekekek.....kpada X-Form 6 sesi 95-96 cam Anis (skrg kat Serawak),Mahayudin,Asmadi,Ezlin,Fajar,Fauziah,Azhar,Faizal(pakwe tak jadi..hahah) dan Olie,kalau terbaca blog ni ctc la balik yer...hopefully dpt gather mcm dulu...

10 comments:

Shida said...

Ha..ha..ha...masa Form 6 lah kita mula berjumpa dan akhirnya dipertemukan sekali lagi kat UUM. Kau tau, last week aku punya MQA Visit salah seorang panel adalah Prof Dr Yazam, kau mesti ingat dia,kan. Dgn bangganya aku bgtau depan audience yg aku x-student dia dulu..ha..ha..ha..

ina said...

yeah...that's right. mmg susah time study STPM dulu. pergh... giler mmg study maut nyer. tapi seronok gak sb form 6 mbuat kita mjadi semakin matang n paling seronok masa kita jumpa kat prog motivasi form 6 kat itm shah alam. betul tak, olie? shida, bilik kita bersebelahan dulu n saya pernah pinjam baju awk n bob sb x cukup baju, ingat?

namida said...

Shida
oo..yeke ..aku igt,anak dia pon lecturer gak skrg ni, su Nurin..ada blog dia,dah lupa...skrg smbung Phd rasanya...tulah kan, time tu ko masuk bahas,tup2 jmpa kat UUM..kecik je dunia ni...

Ina
yup..mcm2 cite time form 6 kan,lawak pon ada especially part bob dgn olie ler..smpai terjadi chenta byk segi..ahaksss....seronoknya kalau masa bule diputar kembali...ina kenal shda ker? ish..ish...jejak kasih sungguh...

Shida said...

Eh yeke Ina....maknanya memang awak kenal saya dgn besfren saya Boblah yee....

Tapi part pinjam baju tu tak ingatlah...yg UiTM tu memang ingat sangat.

isy..isy..tak sangkanya.

namida said...

shida
bob tu laki ke pompuan ? konpius lak aku...

ina said...

iza, bob tu pompuan la tp ntah nape panggil dia bob. rasanya iza pernah jumpa masa satu prog kat ukm. prog apa ina x ingat tp dlm prog tu olie buat bahas pasal tajuk cabaran wawasan 2020. nanti iza check balik ng shida.

shida, kalau ingat ina dr smp sri aman, pj, n kalau ingat lg shida pernah ikut iza dtg melaka lepas dia frust dg teman sekampus. adalah mamat tu bawak kita naik kapal susur sg melaka sbl belanja makan kat umbai. mamat tu la skrg iza nyer beloved hubby n business tu la y org tu dok cbuk uruskan akaun dia. kan, iza?

Shida said...

Iza..Bob tu perempuan, dia digelar Bob sejak Form 2 lagi sbb badan dia 'semangat' So nama Bob kekal sampai sekarang...

Ina, oohh..yg kita gi Melaka sama² tu ekk....he..he..he...

namida said...

shda and Ina
la..pelupa betul la...bila sebut datang melaka barulah ingat..ish..ish...tak sangka la ina memori kuat ek..hehe..kita ni dah tua...

namida said...

shida
lagi satu,ina ni org kelantan,ko blk kg bule la jmpa dia.skrg dia pemastautin serambi mekah nun...

Ezlin A.R said...

form 6 aku x matang lagi rasanya. banyak main. tu yg failed satu paper. tp x guna nak menyesal. sbb masa tu aku rasa umur yang paling best (zaman remaja). hehehe