SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Monday, March 2, 2009

Meniru

Salam
entry ni penah saya citer dulu,perihal bebudak kat skolah ni time test atau exam.So,tadi saya tangkap budak kelas RK 2 org sebab bagi jwpn,yg tnya dan subahat dedua kena, takde ampun dah..form 1 dah pandai meniru,apalagi smpai form 5 klu tak berubah,camtu la perangai.Semayang mcam mana pon tapi kalau tak jujur dgn diri sndiri pon takde maknanya...Hangin betul dgn bebudak ni,kalau dah tatau tu buatlah cara tatau,ni nk score A,nk tunjuk pandai depan ibu bapa tapi hakikatnya dgn cara yg kotor buat apa...Bebudak zaman skrg makin teruk,smalm paper Agama islam soalan suh citer tentang Khalifah Umar pon ramai tak jawab.Cuba tnya rancangan Astro ke,lagu ke dgn segera bule jawab.Sedey kan, orang Islam sendiri dan semakin meminggirkan agama,halal haram main bedal, lom soal lain lagi tu,solat dah makin longgar,budi bahasa dll la..semua main taram jer....takut la dgn akhir zaman ni....

3 comments:

serinditrimba said...

Teja
Biasalah budak sekarang. Bunuh pun sanggup tau!

namida said...

coco
tulah..yg kes budak 15 thn rogol pompuan 35 tahun tu lagi ganazz..gila la zaman skrg..

Ezlin A.R said...

actually kalau kite cari sampai lubang cacing apa sebab bebudak skrg jd camni, x lain x bukan dr ibubapa sendiri. segalanya bermula di rumah.faktor persekitaran adalah faktor sampingan. dr ibubapa jugak yg kene create persekitaran mcm mana.