SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Thursday, September 10, 2009

Penghujung ramadhan

Salam
Rasa kejap je masa berlalu,yg lepas menjadi sejarah,hari ini menjadi cerita dan esok masih misteri...heheh...utk ramadhan kali ini, hajat nk terawih secara istiqamah di masjid tak tercapai...ada beberapa sebab yg mgkin membataskan diri,penat seharian di sekolah, keje di opis, terlebih makan time berbuka (kat hotel tu la), ikut sgt nafsu malas ni, and at the terawih di rumah jer...tu pon kadang2 asyik sangap jer...subhanallah...apalah nk jadi aku ni...(peringatan utk diri sndiri)...

Utk 10 mlm terakhir,yg dah bermula ni, akan ditanamkan azam (sekurang2nya berniat) nk bangun malam,at least solat hajat 2 rakaat memohon padaNya hajat yang masih belom tercapai...niat tu slalu ada,tapi time nk bgn tu , aduhmakkk....susah betul nk tinggalkan bantal yg empuk tu....ni bukan syaitan lagi ni,ni sume nk berperang dgn nafsu (lagi peringatan utk diri sndri)...

"Ya Allah, kuatkanlah imanku dan tetapkanlah niatku utk beribadat kepadamu..Sesungguhnya aku berasa rugi tidak merebut peluang yg diberi kepadaMU sepanjang ramadhan ini...."

Moga2 ramadhan kali ini bermakna buat saya dalam ertikata peningkatan ibadah, takkan nk sama je macm tahun2 lepas kan,patutnya umur dah meningkat ni so ibadah tu mestilah superb....

Pada semua, selamat menunaikan ibadah di hari2 terakhir ramadhan, jgn lailatul di shopping complex yer...heheh....

4 comments:

mySoul said...

selamat hari raya kak iza! ;D
ko lama ke balik cheras?

imam said...

selamat hari raya kak..dah buat kuih? susah2 po jer order kat kak qaseh..

namida said...

mysoul
slmt hari raya juga,sape ni ek?


imam
kuih tunjuk jer..malas den..

Qaseh said...

ok lah tu...jemput datang ke pasar ramdhan duyung....Ammar Sinar Maju Cookies..kekekek