SHAKLEE MALAYSIA

SHAKLEE MALAYSIA
NATURAL AND HALAL

Monday, August 17, 2009

Eksiden dan hal semasa...

Salam
Pagi tadi otw nk ke sekolah,start jem dari jmbatan Crystal Bay tu..Apahal plak ni? slalunya kalau jem camni samada eksiden atau roadblock jer...sekali tu,nk dekat traffic light sekolah alai,ada eksiden yg melibatkan student, agaknya laju kot smpai masuk bawah bas...pergghhh...gile ngeri...budak sekolah ni bawak moto berdua agaknya,sorang bawah bas sorang tersangkut kat tepi tayar tu,cam separuh sedar je dgn masih memakai baju sekolah...tatau la nk salahkan sape, mungkin moto laju,takkan leh termasuk bwh bas atau bas kilang ni tetiba sesuka hati berenti tak bagi signal so dpt ciuman free kat kat blkg bas tu..heheh...

Saya bab2 eksiden ni mmg la ngeri,especially melibatkan moto yg suka cilok2 ni..kita plak nk kena jaga dia,padahal yg bawak tu tak sayang nywa langsung. Moral of the story,kalau kita terlibat eksiden yg melibatkan pelajar sekolah, even budak skolah tu cam pelesit bawak moto, kita jugak yg salah tawww....so,berhati2 di jalanraya yer.

Hal semasa yg hangat skrg ni selain H1N1 ialah krisis harga barang di Mesia skrg ni..dah gula plak kurang, pasni segala beras,tepung pon takde,astu ayam pon nak naik plak...sesuka hati jer sape yg buat keje ni,tak lain tak bukan pepaham la yer...apa nk jadi dgn negara ni pon tatau la...tadi news plak menteri dh bsing pada org jual mask utk H1N1 tu smpai 5 hengget,padahal bkn leh pakai lelama pon mende tu,paling lama 3 jam,astu kena tukar lain..agak2 ler nk meniaga pon,cam org bodoh sgt nk beli mende tu smpai 5 hengget..kot mende tu ada kipas atau penapis udara tu lain la..Ni sumer nk memenuhkan tembolok memasing,dlm keadaan skrg pon manusia hanya pikirkan untung perut sndiri dari pikirkan hal org lain....sib baik skolah jual 50 sen jer, so leh la beli byk2..sapa nk beli topeng murah,bagitau saya ek..hehehe....

2 comments:

serinditrimba said...

Teja
Abis, budak sekolah tu macam mana?

namida said...

coco
tataulah aku...tak berani aku nk tgk lebih2,sbb jalan jem..